Zlatko Farszky - Vrbovec

Dugogodišnji predavač tambure na Osnovnoj glazbenoj školi u Vrbovcu.
Voditelj tamburaškog orkestra glazbene škole i voditelj tamburaškog orkestra Kulturno umjetničkog društva "Petar Zrinski" iz Vrbovca.


Mihael Ferić - Slavonski Brod

Osnivač i vodielj Tamburaškog orkestra RKUD-a Đuro Salaj, suosnivač i glazbeni suradnik Tamburaškog sastava "Berde band". Predavač na brojnim seminarima za voditelje i dirigente tamburaških orkestara i voditelje folklornih društava. Autor škole za tambure "Učimo svirati tambure", "Svirajte tambure" i "Zasvirajte tambure". Objavio dvije zbirke melografskih radova "Pjesme moje u knjigama stoje" i zbirku zapisa "Il' pjevajte ili zasvirajte".

Stjepan Fortuna - Križevci

Umirovljeni učitelj gitare i tambure u Glazbenoj školi Alberta Štrige u Križevcima.
Iz bogate glazbene karijere izdvajamo jedinstveni uspjeh - do godine 2002. deseta zlatna tambura Pajo Kolarić je u rukama maestra Stjepana Fortune i mladih tamburaša Tamburaškog orkestra Glazbene škole Alberta Štrige koji su je osvojili izvanrednim sviranjem na tradicionalnom Festivalu tamburaške glazbe u Osijeku.

Siniša Leopold - Zagreb

Skladatelj, glazbeni pedagog, dirigent i publicist. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje od 1985. godine djeluje kao viši predavač. Posebno se posvetio studiranju i proučavanju folklornoga glazbenog izraza i radu s tamburaškim orkestrima. Profesionalno djeluje kao šef-dirigent Tamburaškog orkestra HRT-a od 1985. godine. Autorom je velikog broja skladbi, aranžmana, filmske i scenske glazbe, te prvog pučkog tamburaškog mjuzikla Janica i Jean.

Marijan Makar - Zagreb

Skladatelj i gitarist, glazbeno obrazovanje stekao na Višoj pedagoškoj školi u Zagrebu.
Bio je svirač mnogobrojnih narodnih instrumenata u Ansamblu Lado, no bio je i interpret na klasičnoj gitari, kao i gitarist u Plesnom orkestru Hrvatske radiotelevizije.
I kao skladatelj i aranžer intenzivno se bavio svim glazbenim žanrovima, no poseban trag, prvo kao svirač, a potom kao obrađivač i skladatelj, ostavio je u Ansamblu Lado.

Božo Potočnik - Zagreb

Glazbenik, dirigent, skladatelj, pedagog, producent i promicatelj hrvatske pučke glazbene tradicije. U "Ladu" vodio orkestar, a kasnije i zbor. 1966. u Televiziji Zagreb osniva Redakciju narodne glazbe i običaja. Kao gost-dirigent vodio je Tamburaški orkestar Radio Zagreba i s njim snimio velik broj obradi narodnih pjesama. Godine 1985. preuzima umjetničko vođenje Glazbenog ansambla "Trešnjevka" u Zagrebu u kojem nastoji proširiti izražajne mogućnosti tambure.

Valentin Veljko Škorvaga - Požega

Nakon završetka studija klarineta i studija glazbene umjetnosti u Zagrebu, u rodnoj Požegi pokrenuo mnoge ansamble i manifestacije: Dječji tamburaški orkestar, ansambl "Požežani" i "Požežanke", tamburaške sastave "Slavonski biseri", "Crni šest" i "Bekrije" i 1999. godine Tamburaški orkestar "Zlatne žice" s kojim radi kao dirigent do danas. Kompozitor popularne i koncertne glazbe i dugogodišnji direktor festivala "Zlatne Žice Slavonije".

  Željko Bradić - Samobor
  Matija Fortuna - Križevci
  Domagoj Jukić - Osijek
  Duško Topić - Valpovo