Šokačka rapsodija u prepunom Lisinskom

Šestu godinu zagrebački Lisinski je prepun ljubitelja tamburaške glazbe dočekao Šokačku rapsodiju uz Hrvatski tamburaški orkestar. Među gostima su, među ostalim, bili predsjednik Ivo Josipović, ministar kulture Jasen Mesić i župan Požeško-slavonski Marijan Aladrović.
Na početku koncerta predsjednik Josipović je predsjedniku Šokadije Martinu Vukoviću uručio Povelju Republike Hrvatske kojom je Šokadiju odlikovao za izniman doprinos u promociji i zaštiti hrvatske, posebice šokačke kulturne i etnografske baštine.

Više od stotinu tamburaša i tamburašica, Hrvatski gajdaški orkestar na čelu sa Stjepanom Večkovićem, violinisti predvođeni Markom Firstom, ženske vokalne skupine Nene iz Bošnjaka i Druge iz Osijeka te muška pjevačka skupina Šokadije-Zagreb i svi oni predvođeni dirigentima Stjepanom Fortunom i Veljkom Valentinom Škorvagom dva sata je zabavljala razdraganu publiku vrhunskom glazbom.
Poseban utisak na posjetitelje Lisinskog su ostavili Filip Novosel na braču i Petar Ćulibrk na klaviru izvodeći s Hrvatskim tamburaškim orkestrom Filipovu obradu u jazz varijanti poznatog slavonskog kola Ćiro te vokalni solisti Damir Butković, Željko Jelić, Robert Nikolić, Željko Ergotić i Ivan Gazibara.
Producenti Orkestra Jadran Antolović i Martin Vuković, na večeri poslije koncerta, najavili su ne samo pripreme za iduću Šokačku rapsodiju nego i za neke koncerte u zemlji ali i izvan nje.