HRVATSKI TAMBURAŠKI BREVIJAR Mihaela Ferića

U Zagrebu 7. studenog 2011. godine, a dan kasnije i u Slavonskom Brodu predstavljen je Hrvatski tamburaški brevijar Mihaela Ferića.
Nikad u velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva na predstavljanju neke knjige nije bilo toliko gostiju kao što se okupilo tog ponedjeljka. Iz cijele Hrvatske te iz Subotice i Banja Luke došli su poštovatelji djela Mije Ferića i ljubitelji tamburaške glazbe kako bi se upoznali s najvećom monografijom o povijesti tamburaške glazbe u Hrvata.
O knjizi su uz autora govorili recenzenti Siniša Leopold i Stjepan Ćosić te urednik Martin Vuković. U Zagrebu su glazbom predstavljanje uljepšali članovi tamburaškog orkestra Lada a u Slavoniji Brodski tamburaški orkestar i mladi tamburaši pod vodstvom Nikole Novosela. 
Svi odreda, a na svakom od predstavljanja bilo ih je više od 200, oduševljeni su sadržajem i izgledom knjige, odnosno grafičkim rješenjima Danijela Popovića.
Knjiga Hrvatski tamburaški brevijar ima 492 stranice na kojima je više od 1300 fotografija i preslika dokumenata, formata je 24 x 28 cm, tvrdog uveza a podijeljena je u 10 poglavlja:

  1. O TAMBURI, TAMBURAŠKIM GLAZBALIMA I SUSTAVIMA TAMBURA
  2. SKUPNO TAMBURAŠKO GLAZBOVANJE OD PAJE KOLARIĆA DO KONCA PRVOG DESETLJEĆA U TREĆEM TISUĆLJEĆU
  3. TAMBURA U ŠKOLSKOM SUSTAVU 
  4. MANIFESTACIJE TAMBURAŠKE GLAZBE
  5. TAMBURAŠKO NAKLADNIŠTVO, PUBLICISTIKA I OSTALA IZDAVAČKA DJELATNOST
  6. TAMBURAŠKA DISKOGRAFSKA PRODUKCIJA
  7. ISTAKNUTE OSOBE HRVATSKE TAMBURAŠKE GLAZBE
  8. TAMBURA U HRVATSKOM ISELJENIŠTVU
  9. GRADITELJ TAMBURA
  10. TAMBURE U PROGRAMU ELEKTRONIČKIH MEDIJA

Sažetak, recenzije, predgovor urednika i uvodna riječ koju je u ime izdavača "Šokadije-Zagreb" napisao dr.sc. Jadran Antolović prevedeni su na engleski, njemački i francuski jezik.
Hrvatski tamburaški brevijar po cijeni do 550 kn (uključivo poštarinu za dostavu u Hrvatskoj) možete naručiti elektroničkim pismom na hto@hto.hr ili sokadija@sokadija.hr